Marieta Cristian – La pas cu absolutul

marieta_cristian_la_pas_cu_absolutul_slider

La pas cu absolutul, poeme de Marieta Cristian. Prefață de Victoria Milescu. Coperta: Rudy Roth. 138 p. ISBN 978-606-95394-3-9. Preț: 20 lei; 10 euro.

„O poetă care și-a descoperit vocația târziu, așa am intuit-o, pășind pe terenul invizibil al poeziei cu pași mici, temându-se parcă de zborul insurgent ce se pregătea să irumpă, presimțit cu acel organ secret al poetului autentic, ocrotit de natură prin camuflarea lui în omul cel mai obișnuit de pe pământ. Asemeni unor alergători de cursă lungă, și Marieta Cristian pornește încet, tatonând terenul bogat în provocări vizuale, auditive, cognitive, cu întrebări și răspunsuri, peisaje marine și alpine, cu scene înduioșătoare sau de un absurd modernist, cu ploi despletite pe drumuri și căi pavate cu iluzii și deziluzii. Cu o briliantă cutezanță structurală survolează dezinvolt doruri, dureri și dorințe mocnind în adânc, dar care la un moment dat, eliberate, inundă în plenitudine spații aurorale de aspirații, premoniții, ambiții, vise. Poezia sa se naște dintr-o fervoare continuă întru descoperirea sinelui, o autoscopie cu lacrimi camuflate.” – Victoria Milescu, Poezie și viață, prefață.

Click pe linkul de mai jos

Fragment din volum

Imagini din tipografie

Tiparul și imagini: Nicoleta Savu PFA

Cartea poate fi comandată la una dintre adresele:

leviathan.romania@yahoo.comcostintuchila@gmail.com

pusa.roth@yahoo.com, cu mențiunea pentru Editura Leviathan.

În curs de apariție:

• Marius Cosmin Vasile, Eficiență și performanță în ecuația agrobusiness, prefață de Prof. univ. dr. Manole Victor. Coperta: Rudy Roth

• Iuliana Dinu, Povestiri cu tâlc, fabule. Desene de Alexandra Barbu. Postfață de Costin Tuchilă

• Pușa Roth, Aventurile lui UNU, povestire. Desene de Albert Frederick Roth. Coperta: Rudy Roth

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *