Iuliana Dinu – Povestiri cu tâlc

iuliana_dinu_slider

Iuliana Dinu, Povestiri cu tâlc, fabule pentru copii. Desene de Alexandra Barbu, clasa a VI-a, Școala nr. 2, Voluntari – Ilfov. Cuvânt înainte al autoarei, postfață de Costin Tuchilă, referințe critice despre cărțile autoarei. Ilustrația copertei: Alexandra Barbu. Redactor: Pușa Roth. 120 p. ISBN 978-606-95394-6-0. Preț: Preț: 30 lei; 12 euro.

Volumul, integral color, cuprinde 15 povestiri, fiecare dintre ele ilustrat cu câte un desen de Alexandra Barbu.

„Autoare de volume de poezii pentru copii și de fabule în versuri, Iuliana Dinu revine acum cu aceste Povestiri cu tâlc, subintitulate fabule pentru copii. Textele combină structura tradițională a fabulei cu povestirea inspirată de universul copilăriei, evidențiind la sfârșit morala tocmai pentru că sunt destinate în primul rând copiilor. Așadar, citim aici o literatură situată la granița dintre specii, preocuparea autoarei fiind să nu repete formula cunoscută a fabulei, cu personajele alegorice consacrate (corbul, vulpea, șoricelul, câinele, broasca, motanul, cocoșul, ursul, bursucul ș.c.l.) și narațiune previzibilă, ci să le dezvolte în manieră proprie. Rezultă din această combinație în registru personal povestiri scrise fluent, într-un stil care se remarcă în primul rând prin naturalețe și accesibilitate pentru publicul țintă. Iuliana Dinu evită cu îndemânare tentația pasajelor descriptive, artificiale, care ar îngreuna lectura, reținând doar cadrul necesar dezvoltării narațiunii și reliefării caracterologice. Dialogurile au, la rândul lor, prospețimea exprimării directe, cea care obține efect imediat într-o astfel de povestire.

Povestiri cu tâlc oferă toate premisele pentru a-și cuceri rapid micuții cititori, dar și pe cei care vor să retrăiască farmecul copilăriei.” – Costin TuchilăFarmecul copilăriei, prefață.

Fragmente din volum

Imagini din tipografie

Tiparul și imagini: Nicoleta Savu

De aceeași autoare:

Albe ninsori, poezii pentru copii, București, Editura Amurg Sentimental, 2017

Din stele, Tu Doamne coboară, poezii religioase, București, Editura Amurg Sentimental, 2017

Nepătrunse taine, poeme, București, Editura Amurg Sentimental, 2018

În poiană-i sărbătoare, fabule, București, Editura Amurg Sentimental, 2019

Povestiri din ograda bunicii, fabule, București, Editura Arefeana, 2020

Simfonia anotimpurilor, poezii pentru copii, București, Editura Destine, 2020

Spectacol de gală, fabule, București, Editura ePublishers, 2021

Ninge-mă cu doruri sfinte, poezii religioase, Râmnicu Vâlcea, Editura Antim Ivireanul, 2021

Cartea poate fi comandată la una dintre adresele:

leviathan.romania@yahoo.comcostintuchila@gmail.com

pusa.roth@yahoo.com, cu mențiunea pentru Editura Leviathan

sau cumpărată de la Librăria „Mihai Eminescu” din București, Bd. Regina Elisabeta nr. 16, program: luni–vineri: 10.00–18.30; sâmbătă: 10.00–15.00 – click aici.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *