Eric Alexander Roth – Vertical Gardens

eric_roth_vertical_gardens_slider

La Editura Leviathan a apărut volumul în limba engleză, Vertical Gardens, text și ilustrații color de Eric Alexander Roth (Palma de Mallorca, Spania). Format 21×21 cm. 36 pagini, ediție cartonată. Coperta: Rudy Roth. ISBN 978-606-95136-7-5. Preț: 30 lei; 15 euro.

Acest volum este rezultatul unui proiect de cercetare școlară realizat în lunile martie și aprilie 2020. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, toți cei 6,3 milioane de copii sub 14 ani din Spania – mărturisește autorul, atunci în vârstă de 9 ani – au stat acasă timp de 6 săptămâni. Printre ei și Eric Alexander, care a realizat astfel diferențele de temperatură dintre camerele propriei case și a cules informații pentru a veni cu o soluție la problema diferenței de temperatură. Soluția a fost îmbunătățirea confortului termic din interiorul casei sale prin utilizarea vegetației. De aici, ideea de a planta și îngriji o grădină verticală.

Volumul Vertical Gardens cuprinde acest concept care poate reprezenta un exemplu de bune practici, o gură de aer pentru aglomerațiile urbane, dar și verdele care poate schimba casa, orașul, viața locuitorilor săi. Desenele autorului sunt exemple concrete, realizabile, astfel ca orașul, casa fiecăruia să devină o grădină, fie ea și verticală.

Fragmente din volum (pdf, click pe link)

Eric Alexander Roth

Imagini din tipografie

Tiparul: PFA Savu Nicoleta, digitalceramicart@yahoo.com

Cartea poate fi comandate la una dintre adresele:

leviathan.romania@yahoo.comcostintuchila@gmail.com

pusa.roth@yahoo.com, cu mențiunea pentru Editura Leviathan

sau cumpărată de la Librăria „Mihai Eminescu” din București, Bd. Regina Elisabeta nr. 16, program: luni–vineri: 10.00–18.30; sâmbătă: 10.00–15.00 – click aici.

În nr. 3 (12), iulie–septembrie 2021 al revistei „Leviathan”, la rubrica „Universalia”, povestirea La primera aventura de Dochia y Gebezis/Cea dintâi aventură a Dochiei și a lui Gebezis de Eric Alexander Roth, pp. 25–28, click aici.

*

La Editura Leviathan, înființată la începutul anului 2021, au mai apărut:

• Radu Comșa, De ce și-a lăsat Petre P. barbă și alte povestiri, proză scurtă, prefață de Costin Tuchilă, 130 p. ISBN 978-606-95136-0-6. Preț: 12 lei; 6 euro.
„În cele 23 de proze reunite în acest volum […] care preia titlul prozei omonime, simbolicul prevalează asupra epicului, epicul nefiind decât un pretext pentru construcții alegorico-simbolice. Dominantă este viziunea picturală a unui narator-regizor care așază obiectele în spațiu […].” (Ana DobrePovești, momente și schițe…, București, „Lumina literară și artistică”, „Ziarul Lumina,” 14 aprilie 2021). Detalii, aici.

• Cornelia Bartels, Decupaje, proză scurtă, prefață de Costin Tuchilă, postfață de Pușa Roth, 176 p. ISBN 978-606-95136-1-3. Preț: 15 lei; 8 euro.
„Emoționantă întâlnire a Corneliei Bartels cu ea însăși, cu tinerețea și experiențele ei literare, frânte într-o zi doar pentru faptul că a îndrăznit să plece! Din colțul ei de Germanie, a început să depene amintiri, a reînceput să lucreze cu aceeași bucurie, fiindcă această lume a cuvântului scris este fascinație, este aventura minții, este viață, este emoție!” (Pușa Roth, Postfață). Detalii, aici.

• „Nino Nino” și poveștile copilăriei, texte și desene ale copiilor din grupul artistic „Nino Nino” din Brăila, din cadrul proiectului „Zâmbetul unește” al Asociației Culturale Leviathan, realizat împreună cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă. Prefață și prezentări de Lică Barbu, cuvânt introductiv de Mihaela Doinița Stanciu, postfață de Pușa Roth. Coperta: Rudy Roth, 112 p. ISBN 978-606-95136-2-0. Preț: 15 lei; 8 euro. Detalii, aici.

• Pompilius Micu, Un visător rătăcit în viitor, proză scurtă, 128 p. ISBN 978-606-95136-3-7. Preț: 15 lei; 8 euro.
„La granița cu literatura SF, Pompilius Micu ne invită prin anii astrali 2547, 2678, 2744, 2631, 2796, 2722, într-o proză scrisă în ritm alert, cu dialoguri vii și personaje bine conturate, în care, ca într-o oglindă, ne putem recunoaște.” (Costin Tuchilă). Detalii, aici.

• Gina Zaharia, Cartea de sub braț, proză scurtă, prefață de Costin Tuchilă, postfață de Pușa Roth, referințe critice despre poezia și proza Ginei Zaharia. Coperta: Rudy Roth, 232 p. ISBN 978-606-95136-4-4. Preț: 20 lei; 10 euro.
„Scurte narațiuni cu subiecte diverse, imagini privilegiate extrase din propria biografie interioară, devenite motive de reflecție și de imaginație epică, portrete alături de povestiri polițiste, în cea mai bună tradiție a speciei.” (Costin Tuchilă). Detalii, aici.

• Rețete de supraviețuire între solstiții, poeme de Camelia Cristescu. Cu un Cuvânt introductiv al autoarei. Postfață de Costin Tuchilă. Coperta: Rudy Roth. Foto copertă: lucrare de Rainer (Cuba). Ilustrații: Arisi, Palma de Mallorca (Spania). 166 p., ediție cartonată și broșată. ISBN 978-606-95136-5-1. Preț: 20 lei (broșată), 40 lei (cartonată); 10 euro (broșată), 20 euro (cartonată).
Cea de-a șasea carte apărută la Leviathan este o remarcabilă culegere de versuri ale Cameliei Cristescu (Insulele Baleare, Spania), poeme de dragoste grupate în opt capitole cu titluri semnificative, în care motivul principal este timpul. Detalii, aici.

• Lică Barbu Aventurile lui Licuță dincolo de Capătul Lumii, povestire pentru copii, ilustrații de Cristina-Anamaria Paraschiv. Prefață de Costin Tuchilă. 116 p. Coperta: Rudy Roth. ISBN 978-606-95136-6-8. Preț: 15 lei; 8 euro; 9 dolari USA.
În această amplă povestire în cinci capitole, imaginația atât de bogată a scriitorului, abilitatea sa de a-și capta cititorul, dialogul bine condus recreează în mod distinct, personal, universul copilăriei.”  (Costin Tuchilă). Detalii, aici.

Comentarii

  1. […] Acest volum este rezultatul unui proiect de cercetare școlară realizat în lunile martie și aprilie 2020. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, toți cei 6,3 milioane de copii sub 14 ani din Spania – mărturisește autorul, atunci în vârstă de 9 ani – au stat acasă timp de 6 săptămâni. Printre ei și Eric Alexander, care a realizat astfel diferențele de temperatură dintre camerele propriei case și a cules informații pentru a veni cu o soluție la problema diferenței de temperatură. Alte detalii, fragmente din volum, imagini din tipografie, click aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *