Despre noi

Editura Leviathan a apărut în spațiul publicistic românesc la începutul anului 2021, ca parte integrantă a Asociației Culturale Leviathan. Decizia de a pune bazele unei structuri editoriale independente a fost determinată de mai mulți factori.

În primul rând, pentru că în cadrul Asociației a existat dintotdeauna un nucleu de profesioniști cu o amplă experiență în domeniu. Acest lucru ne-a determinat să credem că, într-o zi, putem translata experiențele individuale într-un proiect comun.

Pornind de la acest deziderat am definit standardele editoriale ale viitoarei edituri. Acestea se aplică, fără excepție tuturor volumelor tipărite sub sigla Leviathan și constau în:

  • tipărirea produselor în condiții grafice deosebite
  • asigurarea corecturii și redactării manuscriselor după normele academice în vigoare
  • crearea grafică a copertelor (la sugestia editurii sau propuse de autor)
  • identificarea produselor cu cod ISBN și descriere CIP a Bibliotecii Naționale, pentru a putea fi puse în circuitul bibliotecilor, dar și în librării virtuale sau clasice
  • promovarea tuturor produselor pe portalul special al editurii, pe portalul Leviathan.ro, în Librăria virtuală dar și pe paginile noastre de Facebook și din alte rețele sociale.

Un al aspect relevant care a jucat un rol determinant în înființarea Editurii Leviathan a fost reprezentat de faptul că portalul Leviathan.ro și Revista Culturală Leviathan reunesc un colectiv de creatori impresionant. Mulți dintre membrii acestei rețele de creație și-au manifestat dorința de a-și publica operele în formă tipărită. Iar pentru mulți, mai ales pentru creatorii din Diaspora, acest lucru s-a dovedit, de-a lungul timpul, extrem de dificil.

Grație noului proiect editorial, multe dintre prozele, studiile, poemele, cronicile publicate în produsele culturale Leviathan, dar și multe texte inedite, vor putea vedea lumina tiparului. Ceea, ce confirmă – din punctul nostru de vedere – faptul că Leviathan rămâne una dintre cele mai importante structuri publicistice destinate creatorilor de limbă română de pretutindeni.